Villa Lovina

Hindoeïsme

image-39.jpg Hindoeïsme

Direct bij aankomst maak je al kennis met de religie op Bali. Eerst valt het niet op, later zie je dat het luchthavengebouw in het terra steen is uitgevoerd net als in de Hindoe tempels van Bali. Onderweg tijdens de rit naar je villa zie je altijd processies. Een orgie van kleur en geluid. Tientallen vrouwen met een torenhoog kapsel van fruit en offerandes schrijden voorbij, vooraf gegaan door een gamelan orkest. Talrijk zijn de borden langs de weg met HATI-HATI, Upacara Agama. Voorzichtig, ceremonie. Bamboebogen, slingers en vele scooters geven aan dat er wat te vieren valt. Een 3 maanden feest voor de nieuwe baby, een huwelijk, een nieuw gedeelte van de familietempel en volgens de hindoekalender. Het hele jaar door is er kleur, zijn er offermandjes met bloemen en rijst op straat en in kleine tempels te vinden en bedwelmen geurende wierookstokjes. In Maart vinden de grootste feesten plaats.
Welkom ben je altijd bij een ceremonie en men zal trots zijn zulke hoge gasten te begroeten. De hindoegoddienst die op Bali leeft is anders als in India en Sri Lanka. Wat relaxter zou je kunnen zeggen.

Islam en Christendom

Bali en de Islam. De grootste godsdienst van Indonesie maar op Bali door een minderheid beleefd en dan nog het meest in het Noorden en Westen. Ook hier roept de Iman op tot gebed via de minaret. Ook hier dragen sommige vrouwen het haar bedekt. De islam lijkt hier wel wat minder dominant beleefd te worden als in andere delen van de wereld. Er is veel wat de godsdiensten hier verbindt. Feestdagen van de Hindoe zijn ook feestdagen van de Islam gelovigen. Christelijk bekeerde mensen zijn er ook en hebben ook hier hun kerken en scholen. Aanhangers van het Boeddhisme zijn echt in de minderheid maar toch drukken ze hun stempel op de religieuze bouwwerken van Bali. Er is zelfs een Asram community op 10 km van je villa gelegen. Stupa's zijn er te zien op tal van plaatsen.

Wij en religie op Bali.

Onderling blijkt er een goede verstandhouding te bestaan tussen alle religies en zal de toerist geen strobreed in de weg gelegd worden om toerist te kunnen zijn op Bali. Alleen bijna naakt rondlopen op straat en topless op het strand wordt als een provocatie ervaren en is not-done. Tempels bezoeken doe je niet in korte broek.
Voor ons als toeristen zijn er geen restricties; in Bali worden alle soorten alcohol verkocht. Zwak en sterk. Je kunt alles dragen en niets op je hoofd hebben. Shorts en bikini zijn heel gewoon aan het strand. Maar de Balinezen zie je niet in badpak in zee, zij gaan met alle kleren aan zwemmen in de heilige zee. Sommigen zelfs met hun valhelm op.. Bali, je blijft je verbazen.

ceremonie
ceremonie

offertjes
offertjes

Villa Lovina Boeking en Informatie

Meer weten of de Lovina Villa boeken? Stuur een mailtje via het email formulier: Villa Lovina Email

Tot ziens in Bali!

Villa Lovina Noord Bali