Villa Lovina

Wat is een VOA

Voor 25 US$ of € 20 p.p. koop je op het vliegveld van Denpasar een inplakvel in je paspoort als visum voor een 30 daags verblijf in Indonesië. Makkelijker kunnen ze het niet maken. Het heet; Voucher On Arrival= VOA. Ga niet naar de Indonesische ambassade, je betaald daar een hogere prijs. Een geldig paspoort met 6 maanden langere geldigheid dan de vervaldatum is wel noodzakelijk. Wil je langer dan 4 weken verblijven in Indonesië dan moet wel de ambassade ingeschakeld worden. Overwinteraars kunnen het beste contact met ons opnemen voor een social visum.

Beste reistijd.

Van april tot half november is het de "droge" tijd. Het regent zeer zelden, er is wat bewolking soms. De luchtvochtigheid is 50% en de temperatuur schommelt dag en nacht om de 29 graden. Het is aangenaam weer maar die zon is met een UV straling van 9/10 best heftig. De rest van het jaar wordt de regentijd genoemd. Het is wel wat rustiger op het eiland tijdens de regenperiode.

Regentijd

Als de winter Nederland in haar greep heeft is de temperatuur hier altijd aangenaam. Met 5 zonne uren per dag kan je diep bruin kleuren in korte tijd. De UV straling is gem. 6/7. Als het regent dan zijn het meestal korte buien die vanaf ca. 16.00 uur neerslag brengen. Ook regent het zelden langdurig. Voordeel van deze periode boeken is de uitbundige natuur. Vlinders zo groot als servetten fladderen voorbij. En alle planten en bloemen tonen zich op hun fraaist. Ook zijn er minder toeristen te zien en is het eiland nog exclusiever. Maar welke periode je ook verkiest, altijd ligt het zwembad op je te wachten met een graad of 26. Het zeewater is heel het jaar door zo'n 27/28 graden

Lovina is anders

Het klimaat in Lovina is droger en zonniger als het midden en zuiden van Bali. Het is hier gewoon heerlijk vertoeven. De heuvels houden de wolken en daarmee regen uit het zuiden tegen. Van zee komt alleen in de regentijd de neerslag. Achter Seririt ligt de plaats Munduk en nog iets hoger ligt Bedugul. Hier valt de meeste neerslag en is het aanzienlijk koeler. Rondom de villa wordt rijst verbouwd en er zijn heel veel wijngaarden. Dan weet je precies over welk klimaat we het hebben.

Indonesische ambassade in Den Haag.
Nederlandse ambassade in Jakarta

het weer
het weer

Villa Lovina Boeking en Informatie

Meer weten of de Lovina Villa boeken? Stuur een mailtje via het email formulier: Villa Lovina Email

Tot ziens in Bali!

Villa Lovina Noord Bali