Villa Lovina

Klimaat, wel/niet mee naar Bali

Een ideaal klimaat het hele jaar door. Dat is makkelijk in je keuze om kleding mee te nemen. De temperatuur schommelt altijd tussen de 26° en 32°. Aan zee bij Villa staat altijd een verkoelende zeewind. De nachttemperatuur ligt omstreeks 24°. Laat je pyjama dus maar thuis. Neem maar lichte kleding mee.Pullies met lange mouwen niet nodig. Wel misschien enkele T-shirts met lange mouw om verbranding van de armen te voorkomen. Voor de mug-gevoeligen, muggenolie, maar is op Bali voordeliger dan thuis. Alle medicijnen en zonnebrand preventies zijn hier voordeliger maar je favoriete merk of factor kan er misschien niet bij zijn. Hoofdbedekking tijdens excursies is aan te raden, ook licht schoeisel . Zelfs de trekkings zijn op goede sportschoenen met enige grip goed te doen. Een verrekijker is ook een aanrader. Als de dolfijnen voor de villa in de zee dartelen en springen is een kijker onontbeerlijk omdat ze toch een afstand tot de kust bewaren. Bali kent wel een regentijd. Van ½ november tot april, ook dan is niet koud. Lovina is een van de droogste gebieden van Bali. Maar een bui kan voorkomen. De temperatuur blijft onveranderd mild. Kom je niet in de regentijd laat dan alles aan regenspullen maar thuis. In de villa is alles aanwezig aan keukenspullen, badspullen, beddenspullen. Luxe en comfort zijn bij ons belangrijk.

Geldzaken op Bali

Voor geld en bankzaken dit, overal kan je pinnen. Echt overal. Meestal tot € 150 per dag. Soms is meer mogelijk. Het flappen tappen gaat als in Nederland of Belgë. Ga niet moeilijk doen met travellers cheques en koop geen roepia's in Nederland. Direct in de aankomsthal op het vliegveld zijn betrouwbare wisselkantoren gevestig zoals ook in Lovina. Een Credit Card is makkelijk maar uitsluitend te gebruiken in de betere restaurants en winkels.

Nog meer Tips.

Koop geen rookwaren op Schiphol dan voor de 1e dagen. Een slof Marlborough sigaretten b.v. kost hier in Bali € 9,-. Sigaren zijn ook goedkoop verkrijgbaar. Dan komen we toe aan wat je wél mee moet nemen; Goede donkere zonnebril, dames-sanitaire middelen, MP3 met je favoriete muziek voor bij het zwembad, open schoenen, bladen, magazines en snoep of drop. Je favoriete sterke merk drank of port of sherry. Kaas en hartige worstjes als je daar aan verslaafd ben. De pinda's komen uit Bali, en snacks daar koop je hier kilo's van voor een luttel bedrag.

Wat je nooit, nimmer mee neemt zijn drugs. Hoe soft ook. De straffen voor het in bezit van drugs hebben zijn zeer zwaar.

Het weer in Lovina e.o.
voor satellietfoto's van Bali
Visa card
mastercard

Villa Lovina Boeking en Informatie

Meer weten of de Lovina Villa boeken? Stuur een mailtje via het email formulier: Villa Lovina Email

Tot ziens in Bali!

Villa Lovina Noord Bali