Villa Lovina

Lovina op wandelafstand

image-45.jpg Lovina op wandelafstand

Op 1 km oostelijk van de villa begint de bebouwing van Lovina. Hier zijn de terrassen aan zee, hier hoor je de muziek s-avonds bij de Poco bar. Hier koop je wat souvenirs, bij Chonos drink je een ijskoffie of haal je een puntzak frites. Bij Sea Breeze geniet je van een biertje of een koele cocktail (Euro 3.00)Lovina is geen Sanur en zeker geen Kuta. Er zijn wel veel hotels en home-stays maar het blijft een Balinees plaatsje. Lovina zal je zeker bekoren om er even naar toe te gaan om een praatje op de terrassen te maken en wat souvenir winkeltjes te bezoeken. Lovina is een relaxed plaatsje met veel lommer door grote bloeiende schaduwrijke bomen. De palmenlaantjes, de ruime verstilde baai met wat terrasjes maken de vakantie idylle compleet. Op zee dobberen wat boten in de baai, een visser beproeft zijn geluk en in de verte zie je bergen van Java. Lovina is ook voor velen de startplaats in de vroege ochtenduren voor een trip op zee naar de dolfijnen.
Lovina is van de vroege morgen tot in de kleine uurtjes een bezoek waard. Overigens regelt onze tuinman Sam tochten op de zee vanuit Villa Lovina. U vraagt, hij vaart. Ook vissen behoort tot de mogelijkheden. En alles tegen locale Noord kust prijzen die beduidend lager liggen dan de prijzen in het Zuiden van Bali.

chonos

Seririt

image-46.jpg Seririt

Westelijk van Lovina op 15 km afstand ligt het marktplaatsje Seririt. Hier kan je kennis maken met het echte Bali. Seririt heeft een regionale functie. Het is er warm en stoffig. De geur van kruiden, vis en offerbloemen zijn onmiskenbaar. Getoeter en geroep. De markt is in het hart van het plaatsje. Beste bezoektijd voor 11.00 uur.
Souvenirs zoals wij die kennen tref je hier niet aan, maar wel zijn er ontdekkingen te doen wat als souvenir kan dienen.
Het is voordelig shoppen in Seririt b.v. (sport)schoenen bij de Bata. Een bril aanmeten dubbel focus voor Euro 80.== bij Optic Jaya.
Offermandjes, kinderspeelgoed van blik, religieuze zaken maar vooral kleding. Een T-shirt van Euro 2.-- is hier al mahal=duur.
Cafe's of een terras, zoek er niet naar, die zijn er niet. Wel een dagmarkt met wel 200 stands. Er is een Bata winkel, een apotheek en parkeerwachters. Voor 80 euro ct mag je de hele dag parkeren. Hardy's is de supermarkt. 3 verdiepingen koopplezier. Beneden scoren de westerse mensen hun boodschappen. Chips, drank en yoghurt.

Singaraja

image-47.jpg Singaraja

Singaraja spreek uit singarad-ja ligt weer 10 km verder naar het oosten gerekend vanaf Lovina. De tweede stad van Bali na Denpasar. Brede lanen, bomen, grote standbeelden, schoon en een vriendelijke sfeer kenmerken deze universiteitsstad. Er is een pier in zee, een museum en met wat fantasie zijn er Oud Koloniale overblijfselen te vinden. Vanuit Lovina gaat een gratis shuttle bus van Hardy's Supermarkt naar de 3 verdiepingen grote winkel. Goed voor een uurtje shoppen tegen interessante prijzen. Met een ½ dag heb je echt alles gezien, want Singaraja is geen toeristenstad. Wel heel veel winkeltjes, een nightmarket en lieve mensen. Bezoek wel de Git Git watervallen in de buurt of de koudwater bronnen van Air Sanir. Allebei gelegen in een schitterende omgeving.

De pier
De pier

Gezicht op Singaraja, 10 km vanaf de villa. Shanti
Gezicht op Singaraja, 10 km vanaf de villa. Shanti

rijstkleuren op de markt
rijstkleuren op de markt

Villa Lovina Boeking en Informatie

Meer weten of de Lovina Villa boeken? Stuur een mailtje via het email formulier: Villa Lovina Email

Tot ziens in Bali!

Villa Lovina Noord Bali